Ingatlan portfóliót minden vállalkozónak!

Ingyenes tanácsadás: használja ki a rengeteg adó és állami támogatást saját ingatlanbirodalmának kiépítéséhez!

  • Hosszú távon három dologból lehet meggazdagodni: értékpapírból, saját vállalkozásból és bérbe adott ingatlanokból. Nézzük meg a harmadikat: hogyan lehet egy vállalkozónak ingatlanportfóliót felépíteni.
  • Erre nagyon sok és nagyon jó példát láttam: 1-2 évtized alatt, az ilyen közepesen jó vállalkozók szépen felépítettek 10-20-30 ingatlanból álló portfóliót, havi 1-2 millió forint bevétellel. Nagyon sokan egy idő után fel (vagy el) is adták az “anya” vállalkozásukat.
  • Ha vállalkozóként építünk “ingatlanbirodalmat”, akkor nagyon sok egyéb kedvezményt is igénybe vehetünk, amit az adószabályok biztosítanak. Ezzel a céges adózatlan pénzünkből is építhetjük az ingatlanportfóliót.
  • Éppen ezért, kifejezetten vállalkozóknak kialakítottam egy tanácsadási lehetőséget, hogy mindenki felépítse a saját ingatlanportfólióját. 

 

Kérje díjtalan tanácsadásunkat személyesen dr. Tóth Andrástól!  Jelentkezzen most!

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

dr. Tóth András: Vállalkozók élete és halála

Mint köztudott, az emberek két csoportra bonthatók: vállalkozókra és alkalmazottakra. A szép a dologban, hogy ez a két csoport egy valamiben azonosan gondolkodik: mindketten meg vannak győződve róla, hogy a másik csoport tagjai őrültek.

Nem titok, hogy a szívem a vállalkozók felé húz. És ezért szeretném megmutatni, mi lesz a vállalkozói élet végén.

Tegyük fel, hogy valakinek jól működő vállalkozása van. Ahogy én a sok emberrel történt beszélgetésem után látom, egy jól működő vállalkozásban ma Magyarországon illik fél-egy millió forintot keresni havonta a tulajdonosnak. Többet is lehet persze, de ennyit illik.

Mi lesz a vége egy vállalkozásnak? Mert előbb–utóbb mindenki eljut oda, hogy már nincs kedve csinálni az egészet. (És akkor ez még a jobbik megoldás…) Szóval a vállalkozások vége a következő szokott lenni:

  • Csődbe megy. Mint tudjuk, a vállalkozás veszélyes és nincs az a cég, ami bármikor csődbe ne mehetne. A Lehman Broders akkora cég volt, hogy hozzá képest a Titanic, csak egy csecsemőkádban himbálózó gumicsónak, aztán mégis csődbe ment. Vagy nézze meg a világ legnagyobb mobiltelefon gyártóját, a Nokiát. Ahogy öregszik egy vállalkozó, egyre valószínűbb, hogy beleszalad a jól képzett ifjú titánok vezette konkurenciába vagy csak egy jó kis trendváltozásba és már kopogtat is a felszámoló.
  • Átadja a gyerekeinek és/vagy egy profi menedzsmentnek a cégét és vígan él. Ez jól hangzik, csak ezt a “pármilliót keresek a cégemmel havonta” kategóriában lehetetlen megcsinálni. Ezt meg tudja tenni mondjuk a Zwack, de egy kisvállalkozás nem.
  • Eladja a céget. Ezzel megint az a baj, hogy egy átlag kisvállalkozás a legritkább esetben adható el. Sokkal olcsóbb konkurenciaként letarolni.
  • Becsukja a céget tudatosan és a jól felépített befektetéseiből él. Ennek kellene lennie a jó változatnak,csak ez ritka, mint a fehér holló.

Ezért ezt az utolsó dolgot nézzük meg egy kicsit alaposabban. Alapvetően az tartják, hogy hosszú távon, mindenütt a világon három dologból lehet meggazdagodni: értékpapírból, saját vállalkozásból és bérbe adott ingatlanokból. Nézzük meg a harmadikat: hogyan lehet egy vállalkozónak ingatlanportfóliót felépíteni.

Erre nagyon sok és nagyon jó példát láttam: 1-2 évtized alatt, az ilyen közepesen jó vállalkozók szépen felépítettek 10-20-30 ingatlanból álló portfóliót, havi 1-2millió forint bevétellel. Nagyon sokan egy idő után fel (vagy el) is adták az “anya” vállalkozásukat.

A hogyanról elég részletesen írtam, itt meg is találja a blogon. Itt részletesen megmutattam, hogy a kedvezményes hitelekkel és a 30%-os állami támogatással hogyan lehet gyorsított pályán, lazán 10-20 év alatt elérni ezt a 1-2 milliós havi jövedelmet.

Azonban, ha vállalkozóként építünk “ingatlanbirodalmat”, akkor nagyon sok egyéb kedvezményt is igénybevehetünk, amit az adószabályok biztosítanak. Ezzel a céges adózatlan pénzünkből is építhetjük az ingatlanportfóliót.

Mivel egy vállalkozó tudja, hogy úgysem számíthat normális nyugdíjra az államtól (a többiek se nagyon, csak ezt ma még nem hiszik el), ezért nekik egy ilyen portfólió felépítése kulcs kérdés. Szerencsére éppen most és éppen a vállalkozóknak nagyon sok gyorsító sáv áll rendelkezésre, hogy ezt felépítsék.

Éppen ezért, kifejezetten vállalkozóknak kialakítottam egy tanácsadási lehetőséget, hogy mindenki felépítse a saját ingatlanportfólióját. Jelentkezzen itt.

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.