Ingatlanbefektetés alapjai 1. – Miért jó az ingatlanbefektetés?

 

Az általános bölcsesség szerint egy átlagember három dolgon gazdagodhat meg:

 • saját vállalkozáson
 • értékpapírokon
 • ingatlan befektetésen

A saját vállalkozás sokak szerint a tuti: csak nem látják, hogy a sikeres vállalkozások mögött mekkora a bukottak száma. És azt sem látják, hogy mennyire nehéz idős korban úgy kiszállni egy vállalkozásból, hogy jómódú életet élhessünk meg.

Az értékpapírokon ma Magyarországon nagyon kevés ember gazdagodott meg. Itt nagyon nagy szaktudás és még nagyobb szerencse kell, hogy sikeresek legyünk.

Én nagyon sok gazdag emberrel beszéltem és egy idő után feltűnt, hogy az átlag 50-60 éves jómódúak kiemelkedően nagy százaléka egy szép ingatlan portfólióból él meg – remekül.

Magyarországon nem találtam jó alap könyvet az ingatlan befektetésről – ezért elhatároztam, hogy írok egyet. A dolog most ott tart, hogy elkezdhetem előadni, hogy az anyag kiforrja magát. Egy jó könyv akkor jó, ha sokat előadták, a közönség kérdezett, hozzászólt, és az előadó ez alapján csiszolhatta tökéletesre. Minden eddigi könyvem hasonlóan született. Ezért most meghirdethetem az első ingatlan befektetői (és ingatlan befektető tanácsadói) képzésem.

Akkor ugorjunk fejest! Először  nézzük meg miért jó az ingatlan befektetés.

1. Az ingatlan befektetések biztonságosak

Sokan azt mondják, az ingatlan azért biztonságos mert megfogható: kő, tégla és beton. Mindenesetre az ingatlan azért biztonságos, mert létszükséglet. Bármilyen gazdasági helyzet is van, az embereknek lakniuk kell valahol.

Ezért gazdasági válság idején az ingatlanok ára is visszaesik, de messze nem annyira, mint az értékpapír piac.

A szocializmus nagy és sikeres vállalkozásai döntő részt sehol sincsenek ma már. Ugyanakkor az akkor épült sokszázezer ingatlan 99%-ban áll és ma is remekül használható, megtartotta az értékét.

2. Az ingatlan befektetések támogatottak

Ellentétben a vállalkozásokkal az ingatlanok nagy előnye, hogy önmagukban is hitelképesek. Egy ingatlanra kaphatunk jelzáloghitelt. Egy induló vállalkozás ezzel szemben nem hitelképes.

Ugyanakkor az állam sok eszközzel támogatja az ingatlan vásárlást: államilag támogatott hitelek, állami támogatás a lakáskasszákon vagy a NOK-on keresztül.

3. Az ingatlan befektetések kiszámíthatóak

Nagyon sok ember álma az, hogy “milliomos” legyen. Ez Magyarországon annyit tesz, hogy minden hónapban keressen passzívan, stabilan egy millió forintot.

Elég sok emberrel találkoztam akik ezt megvalósították, és a 90%-uk ingatlan befektetésekkel érte ezt el.

Ma egy átlag magyar középosztálybeli számára a családi jövedelmünk kb. 10%-nak felhasználásával ez kb 15-20 év alatt érhető el ingatlan befektetésekkel, gyakorlatilag óraműszerűen. (Ennek legjobban bevált receptjeit majd a képzésen részletesen megmutatom).

4. Az ingatlan befektetésekből nehéz kiszállni

Sokan ezt komoly negatívumként állítják be. Ha megszorulunk, hiába vannak ingatlanjaink, egy előszobát nem adhatunk el. Sőt egy egész lakást is komoly átfutási idővel tudunk csak eladni. Ez így van. Ezért egy ingatlanbefektetőnek is legyenek átmeneti tartalékai.

Ugyanakkor ez a nehézség szerintem az egyik legnagyobb pozitívum. Ugyanis pont ezért gazdagodnak meg az átlag emberek az ingatlanokból és ezért vesztenek az értékpapírokon. Ugyanis ha válság van, akkor egy lezuhant árú értékpapír seperc alatt eladható, és már telibe is kaptunk egy combos veszteséget. De egy lezuhant árú ingatlan (ez azért erős szó, az ingatlanok ára válságos időben sem sokat esik) sokkal nehezebben adható el, ezért az emberek inkább megtartják őket. És aztán pár év után, amikor ismét megtáltosodik az ingatlanpiac nagy az öröm, hogy nem adták el a sötét napokban.

Összefoglalva: Az ingatlan befektetés az átlag embernek a legjobb út a havi egy millióhoz


Az évtized legjobb befektetése az ingatlan.
És egyszer majd az unokák megkérdik: Papa te ezt tényleg kihagytad?

Tanulja meg az ingatlan befektetést, ahogy a profik! 

Ingatlan befektetői képzésünkön a következőket tanulhatja meg:

 • Milyen a piac, mik lesznek a jó üzletek?
 • Mik a nyerő ingatlanbefektetési stratégiák?
 • Hogyan kell végigszámolni egy ingatlanbefektetést?
 • Hogyan kell jól vásárolnunk egy ingatlant?
 • Hogyan finanszírozzuk optimálisan az ingatlanjainkat, hogy minél többet vehessünk, minél kevesebb pénzből?
 • Hogyan újítsunk fel, alakítsuk át az ingatlanunk, hogy a legnyereségesebb legyen?
 • Hogyan adjuk ki a leghatékonyabban az ingatlanunk?
 • Hogyan adjunk el egy ingatlanunk?
 • Hogyan adózzunk a legkevesebbet?
 • Hogyan legyünk gazdag öregek?

Időpont: 2018. Január 25. (csütörtök) délelőtt 10h-től 16:30-ig
Helyszín: Lurdy Konferenciaközpont, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. első emelet
Ár: 29.000 Ft + két ismerőst hozhat fél áron!

Figyelem: Ez a képzés egyben az ingatlanbefektetői szaktanácsadó képzés első alkalma is!

  Jelentkezem a január 25-i (csütörtök) képzésre!

  Utolsó helyek!