Ingatlanbefektetés alapjai 2. – A legfontosabb alapszabály

Az ingatlanbefektetés első és legfontosabb törvénye a következő: Az ember az ingatlanon a megvásárlásakor keres. Senki se számítson rá, hogy majd sokkal olcsóbban felújítja, sokkal magasabb áron adja bérbe, vagy adja el. Nem. Az egyetlen lehetőség, hogy jól jövedelmező ingatlant veszünk.

Ezért a legjobb dolog amit az ember tehet, mielőtt beleugrik egy üzletbe, hogy nagyon sokat számol.

Mindig is kedvenc családi játékom volt, amit minden jó vállalkozó a gyerekeivel játszik, az az üzleti tervesdi. Bármilyen vállalkozást lát, a gyerekeivel, (vagy magába) szépen számolja ki fejben az üzleti tervet. Milyen jövedelmet hoz egy utcai hamburgeres? (Ez vegyes, helytől függ.) Mennyire éri meg oszkar.hu-val egy 7 személyes öreg autóval egész nap Budapest és Pécs közt szállítani az embereket? (Ez meglepően jó üzlet) Mennyire jó üzlet egy plázában nagy könyvesboltot üzemeltetni? (Ebbe nem vágnék bele.) És így tovább…

Ugyan így egy sikeres ingatlanbefektető először szerezzen szárazon gyakorlatot. Bújja az ingatlan.com-ot, nézzen meg egy csomó ingatlant és számoljon, számoljon és számoljon. Számolja ki újra és újra: igazából mennyibe kerül az ingatlan megvétele minden költséggel? Hogyan lehet ezt optimálisan finanszírozni? Mennyit kell majd rákölteni felújításra? Hogyan kellene legjobban átalakítani, hogy az értéke megnőjön a piacon? Mennyi idő alatt lehet ezt végigfuttatni? Mennyiért lehet aztán kiadni? Mi a megtérülés? Mi az esélye az ingatlan áremelkedésésnek?

Az ingatlanbefekető képzésen részletesen megmutatom, mit hogyan kell végigszámolni – de igazából ennek a zömére némi józan ésszel rá lehet jönni. Nekem mindig meglepetés, hogy a jó ingatlanbefektetők ritkán nagyon okos, sokdiplomás emberek. Ez nem egy olyan szakma, amihez 150-es IQ kell. Egyszerűen szorgalmasan és józanul kell a dologhoz hozzáállni, érzelemmentesen, hosszútávon, módszeresen kell eljárni.

Ha az ember ezt sokáig csinálja a számolást, egy idő után elkezdi észrevenni a jó vételeket. Elkezdi észrevenni, ha valami baj van az eladó ingatlannal. És amikor már a századikat is végigszámoltuk, egyszerűen kezdjük meglátni, mit érdemes megvenni és mit nem.

Az ingatlanbefektetők (és általában minden ingatlan vásárló) legnagyobb átka a szerelem. Visszatérő rémes élményem volt, amikor ősrégen ingatlan közvetítő irodát vezettem, hogy jöttek a lelkes vásárlók nagy listával, hogy milyen ingatlan kell nekik. Majd megvettek olyan ingatlanokat, ami a listából egyetlen feltételnek sem felelt meg, de olthatatlan szerelemre gyulladtak iránta. Mert pont olyan fa állt az udvaron, mint a nagyapám kertjében. Mert pont olyan volt a bejárati ajtó, mint anyukámnál gyerekkoromban.

Az még csak hagyja ám, ha a saját lakásunkat, házunkat szerelemből vesszük meg, aztán szívunk vele. De ha ingatlanbefektetőként vásárolunk szerelemből, akkor valamit nagyon félrenéztünk.

Még így is lesznek kemény tapasztalataink az első ingatlanoknál. Például, aki az első három ingatlanánál képes a tervezett  határidőre és költségkeretben felújítani, ott leveszem a kalapom.

Ezért aztán a legjobb amit tehetünk, ha újra és újra megnézünk ingatlanokat és számolunk. Ez a legjobb iskola, amit csak elvégezhet az ember.

Összefoglalva: Tanulja meg előre végigszámolni az ingatlanbefektetéseket!


Az évtized legjobb befektetése az ingatlan.
És egyszer majd az unokák megkérdik: Papa te ezt tényleg kihagytad?

Tanulja meg az ingatlan befektetést, ahogy a profik! 

Ingatlan befektetői képzésünkön a következőket tanulhatja meg:

 • Milyen a piac, mik lesznek a jó üzletek?
 • Mik a nyerő ingatlanbefektetési stratégiák?
 • Hogyan kell végigszámolni egy ingatlanbefektetést?
 • Hogyan kell jól vásárolnunk egy ingatlant?
 • Hogyan finanszírozzuk optimálisan az ingatlanjainkat, hogy minél többet vehessünk, minél kevesebb pénzből?
 • Hogyan újítsunk fel, alakítsuk át az ingatlanunk, hogy a legnyereségesebb legyen?
 • Hogyan adjuk ki a leghatékonyabban az ingatlanunk?
 • Hogyan adjunk el egy ingatlanunk?
 • Hogyan adózzunk a legkevesebbet?
 • Hogyan legyünk gazdag öregek?

Időpont: 2018. Január 25. (csütörtök) délelőtt 10h-től 16:30-ig
Helyszín: Lurdy Konferenciaközpont, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. első emelet
Ár: 29.000 Ft + két ismerőst hozhat fél áron!

Figyelem: Ez a képzés egyben az ingatlanbefektetői szaktanácsadó képzés első alkalma is!

  Jelentkezem a január 25-i (csütörtök) képzésre!

  Utolsó helyek!